Act Constitutiv

Cod Etic
Statut

Inscriere
Membri

Evenimente
Sectiuni
Carti



Contact

 

Cărţi nou apărute ale membrilor asociaţiei


Zoltan Rostas, Antonio Momoc (coord.)
Activiştii mărunţi(Istorii de viaţă), Ed. Curtea Veche, 2007

Specialist în istorie orală, sociolog, profesorul Zoltán Rostás ar fi putut rămâne un personaj cunoscut doar în mediile universitare, printre studenţii şi colegii săi. Imaginaţia, disponibilitatea, interesul pentru fiinţa umană şi arta de a pune întrebări fără a agresa, transmisă studenţilor lui, fac din el un romancier, adevărat autor al unei condiţii umane româneşti postcomuniste. Cu "Activistii marunti " Rostas si asistentul sau Antonio Momoc intreprind o incursiune în sufletele şi minţile micilor slujbaşi ai regimului comunist: primari de comune, secretari, directori, cei care au scris lozincile, au fost „umplutura la congrese, ca să nu vadă tovarăşu’ scaune goale“, s-au bucurat de bufetul mai bogat decât prăvălia din satul sau de pe şantierul unde-şi desfăşurau activitatea.” Acestea sunt cuvintele editoarei Doina Jela despre Rostas si Momoc coordonatori la Activistii marunti, Ed. Curtea veche, 2007

Istoria orala despre care Rostas si Momoc predau la cursul si seminarul Structuri Sociale ale Comunicarii ii face pe subiectii intervievati să vorbească liber, fără inhibiţii şi fără culpabilizări. Studentii FJSC au operat investigatii de mare adancime si au descoperit cum au gândit şi cum gândesc si astazi  activiştii mărunţi. Proiectul de istorie orala isi urmeaza drumul firesc cu noi cercetari despre jurnalistii din comunism, cu preoti si mai recent cu bisnitari.


La editura Universitatii Constantin Brâncoveanu a aparut volumul „Tehnici de redactare în comunicare”, adresat în primul rând studentilor de la specializarile Jurnalism, Comunicare si Relatii publice, dar si specialistilor în domeniu.
Redactata de cadre didactice implicate în predarea si seminarizarea disciplinei „Tehnici de redactare. Limbaje specializate”, sub coordonarea decanului Facultatii de Stiinte Juridice, Administrative si ale Comunicarii - conf.univ.dr. Radu Gabriel Pârvu -, lucrarea constituie o abordare teoretica din perspectiva stiintelor comunicarii si a stilisticii, precum si una aplicativa cu privire la redactarea propriu-zisa a textelor jurnalistice si de relatii publice.
Cartea reprezinta o sinteza utila a principalelor puncte de vedere privitoare la normele limbii si exigentele limbajelor specializate din domeniul comunicarii si propune modele de redactare specifice acestora